מונטסורי בייבי
תפקיד המשחק בהתפתחות הילד - פרק 4 - המשחק החברתי
המשחק הסוציאלי - החברתי, מוגדר כמשחק קבוצתי, בו משתתפים שני שחקנים או יותר. למשחק החברתי סט כללים וחוקים קבועים מראש, או כאלה שהקבוצה מחליטה עליהם (או מחליטה לשנות אותם) תוך כדי דוגמאות נפוצות הן תופסת, מחניים, משחקי כדור, משחקי קלפים וכו'.
המשחק החברתי מאפיין ילדים מגיל 4 ואילך, אז רואה הילד בחבריו שותפים וזקוק להם כשם שהוא זקוק לצעצועים. בתחילה, יעדיף הילד לשחק בקבוצה קטנה (2 עד 5 משתתפים) וככל שהילד גדל, גדלה גם קבוצת המשתתפים (10 ויותר).
משחקי החברה עד גיל 4, יהיו ברב המקרים עם המבוגר ויספקו לילד התנסויות וכלים, הבונים אותו לשחק בהמשך עם בני גילו. משחקים אופייניים בשלב זה הם מחבואים, שירי משחק או פעילויות תנועתיות מובנות, כפי שתוכלו למצוא בחוברת כאן
בשלב זה, משחק עם קבוצת השווים (בני גילו של הילד) יתרחש ברב המקרים על בסיס משחק מקביל (זה לצד זה) או על בסיס משחקי חיקוי (אני עושה מה שאתה עושה).
בשיטת מונטסורי, אנו שמים דגש רב על פיתוח מודעות קהילתית וחברתית מגיל פעוטות, ע"י יצירת תנאים המאזנים בין הצרכים ההתפתחותיים של הפרט לצרכים החברתיים, ומתן מענה לשני האספקטים במקביל.
אנו עושים זאת דרך מגוון פעילויות משחקיות לפיתוח יכולות חברתיות, שימוש בשטיחונים, רב גילאיות, חינוך לשלום ועוד.
דוגמא ניתן למצוא בכתבה בשני חלקים: קהילתיות וקהילתיות חלק ב'.
לפעילויות רלוונטיות לפיתוח מודעות רגשית וחברתית לחצו על קלפי רגשות או קלפי בעלי מקצוע
מעוניינים להבין לעומק כיצד לפתח בילדכם את כישוריו החברתיים ומודעותו לקהילה מגיל פעוטות? הרשמו לקורס הורים פרטי של מונטסורי בייבי לחצו כאן.